Cyklocentrum v Jedovnicích

Půdorys

Cyklocentrum v Jedovnicích Cyklocentrum v Jedovnicích
restaurace a prodejna 87 m2
Lokalita:Jedovnice Projekt:2015 Realizace:prozatím nerealizováno Zastavěná plocha:175 m2 Užitková plocha:152 m2

Zadání

Novostavba cyklistického centra Singletrail Moravský Kras se bude nacházet v zastavěném území městyse Jedovnice dle platného ÚP z roku 2012.

Architektonické řešení

Koncepce architektonického řešení stavby vychází z požadavků na dispoziční a provozní řešení a zároveň reflektuje charakter místa. Pohledově dominantním prvkem v místě je rybník Olšovec, který se nachází za zpevněnou komunikací. Objem stavby tvoří dva vzájemně pootočené bloky s dřevěným obkladem s pultovou střechou ze skládané krytiny, jejichž hlavní průhledy jsou orientovány směrem k rybníku. Vzhledem k charakteru stavby jsou pro její povrchy voleny přírodní materiály.

Konstrukční řešení

Z konstrukčního hlediska se jedná o dřevostavbu opláštěnou deskami rigidur s minerální tepelnou izolací. Fasáda je obložena dřevem thermowood, které si postupem času získá šedou patinu. Krytina je betonová taška s černou povrchovou úpravou. Založení je na betonových základových pasech. Řešení objektu splňuje požadavky nízkoenergetického standartu.


Mám zájem o architektonickou studii

Máte dotaz?

 Security code
+420 545 211 799
Stáhnout případovou studii (PDF)